Att spela ishockey kräver en hel del utrustning, oavsett vilken position man spelar i. Tänk att ett lag max består av 22 spelare under en match, med totalt 2 målvakter och 20 utespelare. Det innebär en hel del skridskor, hjälmar, klubbor med mera. Även om det under matchen endast finns 5 utespelare och 1 målvakt, så krävs det organisation för att hålla reda på all utrustning under spelets gång. Det får inte fattas något, eftersom man då riskerar att inte få spela. Skulle man exempelvis inte ha rätt utrustning vid en hård tackling kan detta innebära riktigt tråkiga konsekvenser med flera sorters skador. Utrustningen är med andra ord mycket viktig inom ishockey.

Men vad behövs när man är ishockeyspelare? Dels så beror då det på vilken position man besitter, men alla har hur som helst skridskor på fötterna. Skyddskläderna skall också alla spelare ha, detta innebär benskydd, speciella byxor, suspensoar, axelskydd, armbågsskydd, handskar och hjälm. Det är också viktigt att man har skydd runt hals, mun och tänder. Är man målvakt så gäller det också en speciell ansiktsmask som har ett galler så att pucken inte riskerar att skada huvudet. Vidare så har målvakten också speciella benskydd och handskar, vilka är mycket större än de normala för utespelare. Handsken skall underlätta för målvakten att hålla klubban samt kunna plocka pucken. Det finns alltså en klubbhandske samt en plockhandske som målvakten använder sig av. Skridskor och klubba gäller samma för alla. Målvaktens klubba är dock något större och bredare. Det är som sagt en hel del utrustning som krävs när man är ishockey spelare.

Vidare så kan det vara bra att känna till att varje lag har en lagkapten samt två assisterande kaptener. Kaptenen har ett C eller K på bröstet medan assist har ett A eller R. Det är endast kaptenen som får diskutera med huvuddomaren under matchens gång.